
این ویروس اولینبار در میمونها شناسایی شد و معمولاً از طریق تماس نزدیک با فرد آلوده به ویروس منتقل میشود.
این بیماری معمولاً منجر به علائم خفیفی مانند تب، بثورات پوستی، تورم غدد لنفاوی و ضایعات پوستی چرکدار میشود. طبق گفتهی سازمان بهداشت جهانی (WHO)، موارد شدیدتر میتواند اتفاق بیفتد؛ البته افراد مبتلا طی دو تا چهار هفته بهبود مییابند و هر کسی میتواند بیماری را منتشر کند.

آبلهی میمون معمولاً از طریق تماس نزدیک پوست با افرادی که بثورات فعال دارند و همچنین، از طریق تماس با لباسها یا ملافههای آلوده انتقال مییابد. این ویروس بهآسانی ویروس SARS CoV 2 که باعث همهگیری کووید ۱۹ شد، منتقل نمیشود.
چرا این بیماری جزو شرایط اضطراری محسوب میشود؟
امیدواریم که اعلامیهی اضطراری سازمان بهداشت جهانی قبل از همهگیری این بیماری یاریرسان باشد. این اعلامیه با آزادسازی بودجهی کشور و با انعطافپذیری نظارت به سازمانهای بهداشتی میتواند به افزایش دسترسی به واکسنها و درمانها کمک کند.
مقامات بهداشتی چندین کشور از سازمان بهداشت جهانی خواستهاند تا آبلهی میمون را به دلیل اوجگیری سریع و به دلیل نگرانی از همهگیری شدن آن بهعنوان هشدار فوری جهانی اعلام کند.
اعلامیهی شرایط اضطراری بیماری به دلیل تحریک جهان به اقدام و همکاری در انجام آزمایشها، تولید و توزیع واکسن و درمان است.
میزان مرگومیر آبلهی میمون در آفریقا حدود ۱٪ بودهاست که این مقدار به دلیل قوی بودن زیر ساختهای بهداشتی در کشورهای غیربومی کمتر از این مقدار است. تا امسال، این ویروس بهندرت به خارج از آفریقا گسترش پیدا کرده است.
دانشمندان در تلاش یافتن علت اولیهی ویروس و تغییرات احتمالی ویروس هستند. کارشناسان میگویند افزایش سفرهای جهانی و همچنین تغییرات آبوهوایی به طور کلی باعث به وجود آمدن و گسترش ویروس شده است.
کارشناسان بیماریهای عفونی میگویند که سالها بیتوجهیهای مالی به کلینیکهای بهداشت جنسی باعث شدهاست که آمادگیهای لازم برای مهار شیوع بیشتر بیماری آبلهی میمون را نداشته باشند.

پس از تکمیل آزمایش، بهسادگی میتوانید نتیجه آن را بهصورت اینترنتی از بخش جوابدهی آنلاین سایت آزمایشگاه ملاحظه کنید. در صورت نیاز میتوانید نسخه چاپی را نیز از پذیرش آزمایشگاه دریافت کنید.
اقدامات لازم برای پیشگیری
مقامات بهداشتی میگویند که مردم باید از تماس نزدیک با شخصی که بثورات پوستی دارد یا حال خوشی ندارد، دوری کنند. افرادی که مشکوک به ابتلا به بیماری آبلهی میمون هستند باید قرنطینه شده و دنبال مراقبتهای پزشکی باشند.
همچنین مقامات بهداشتی واکسن آبلهی میمون را به افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری و کسانی که اخیراً در تماس نزدیک با یک فرد آلوده بودهاند را پیشنهاد میدهند.
درمان
معمولاً علائم آبلهی میمون در طی چند هفته خودبهخود بهبود مییابد. احتمالاً بیماران به مایعات و درمانهای بیشتری برای مقابله با عفونتهای باکتریایی بعدی نیاز پیدا خواهند کرد.